„Не бива да се плашим от безпрецедентната полицейщина и инсинуациите на Радев и Рашков! Никога не сме купували гласове!“, обяви при посещение в Симеоновград бившият приемиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него „истинският виновник за всичко се казва Румен Радев – и за пандемията, и за инфлацията, и за измамите със зелените сертификати, и за полицейщината“.

„Ние вчера ги хванахме с машините и все още нямаме отговор. Съгласно Закона и въведеното машинно гласуване, има малко над 12 хиляди сертифицирани машини за гласуване, които са отделени в специален склад. Изведнъж в този склад се появяват някакви нови, несертифицирани 228 машини. Какво търсят при одобрените 12 хиляди машини, другите 228 машини? Правдоподобен отговор все още няма“, бе категоричен Борисов.

И продължи:

„Твърдят, че машините са за части и за избори в други държави… Кой нормален човек ще купи 228 машини за резервни части?!? Ще си купи резервни части. А ако тези 228 машини ще бъдат използвани в чужбина, какво правят при нашите машини?“

Според лидера на ГЕРБ единственият, който има достъп до тези машини, е Бойко Рашков. 

„На него и хората му им нямаме никакво доверие, че ще охраняват честно машините.

Защо тези машини са там? Защо в този склад? Защо ги пази държавата? Защо ЦИК се подиграва с ГЕРБ и ни дава машини за обучаване на хората, които са до 23 номер, при положение, че ние сме 32 номер? Как да обучаваме хората да гласуват за нас, като са ни дали две фалшиви машини? Искаме автентични машини за обучаване на нашите симпатизанти!“, продължи Борисов.

Той смята, че „другите партии мълчат, защото гласовете, които ще си разпределят от тези 228 машини, ще ги вземат от ГЕРБ.“

„Целта на тези машинации е, да бъдат подпомогнати тези, които ще загубят изборите или няма да влязат. Настояваме да бъдат преброени контролните талони при гласуването с машините! На кого пречи това?“, попита лидерът на ГЕРБ.

И бе категоричен:

„ГЕРБ е последният бастион на демокрацията. После ще отидат за другите партии.

Нито аз, нито моите заместници, нито който и да е оторизиран представител на ГЕРБ води преговори с други партии за коалиции. Не е вярно, че сме преговаряли с ДПС. С Корнелия Нинова не сме говорили повече от година.“

Бойко Борисов попита още:

„Вярно ли е, че Бойко Рашков е бил на лов в Ракитово с турския бизнесмен Фуат Гювен – най-големият собственик на безмитни магазини на времето? От какво са 19-те имота на Бойко Рашков?“

Той обяви, че във вторник ще заведе дело срещу Бойко Рашков „за набеждаване, че съм собственик на банка“.

И припомни, че президентът Румен Радев е назначил Янаки Стоилов за конституционен съдия, докато все още е член на БСП:

„Що за наглост е това?“

Лидерът на ГЕРБ припомни, че България е на първо място в света сме по смъртност.

„Само за тази седмица са си отишли над 1000 българи с COVID. Болниците не могат да смогнат с чували за трупове. Образованието е в тотален хаос. И на фона на всичко това те отиват да мачкат населението“, бе категоричен той.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ