"Когато Радев вижда, че си заминава, вади Бойко Рашков. Ние разбираме и им се надсмиваме. Толкова съм се борил за милата ми България, която сега е първа по смъртност."

С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира вчерашното интервю на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който заяви, че по време на управлението на ГЕРБ служител на МВР, който е имал нерагламентирани отношения с известен наркотрафикант, се е издигнал до министър на вътрешните работи, а същото това управление е раздавало пари на пътните фирми, подобно на т. нар. червени куфарчета в края на 80-те и началото на 90-те години на XX в., като един от собствениците на такава фирма е превел 21 млн. лв. в Обединените арабски емирства. 

"Днес има 70 000 карантинирани, ако продължи с тоя темп по 5000 на ден, на изборите ще има над 100 000 карантинирани, как ще гласуват тия хора? Децата искат да ги пускат на училище, но учителите да не се ваксинират - констатира Борисов. - Зам.-министър на здравеопазването заяви, че е възможно да има локдаун за хората над 60 години както е в Москва. И ако свършат апаратите, болните да бъдат изпращани в Гърция. Ние не се мерим по Франция, а по Москва. Вече и за локдаун се говори."

Според лидера на ГЕРБ въвеждането на зелените сертификати и тестовете за децата се правеха в света преди една година, когато нямаше ваксини. Оттогава всички бели държави ваксинират като единствен начин да излязат от кризата. 

"Хайде по темата ваксиниране да се обединим, да ваксинираме колкото се може повече хора! Ако искате проф. Балтов, Ангелов, Кантарджиев да не се изказват? Ще ги спрем. Искате да ги върнете в болниците като обикновени лекари, вместо да обикалят по партийни събрания? Ако трябва, ще ги върнем. Нито една дума от ГЕРБ няма да кажат срещу правителството за ваксинацията", каза Бойко Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ коментира и новината, че депозитите в банките са надхвърлили 100 млрд. лева с думите, че една от вините на предишното управление вероятно е, че хората са увеличили доходите и спестяванията си.

По повод решението на Министерския съвет за уволнение, а след това за повторно назначение на областния управител на Пловдив, Борисов обясни, че губернаторът е бил обвинен, че е брат на съпругата на Радомир Чолаков.

"Достига обаче информация, че всъщност този човек е брат на бившата съпруга на Радомир Чолаков, който от 5 години е разведен с нея. Започва да припада, да умира, оттам на Радев, Радев на Янев, и отново бива назначен.  Защо никой не освободи на Драго Стойнев сестрата му, на Мая Манолова дъщеря му?", попита Борисов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ