Служебният вътрешен министър Бойко Рашков се активизира винаги преди избори. Това каза пред БНТ Деница Сачева (ГЕРБ) по повод последните разкрития на МВР около магистрала "Хемус".

"Неговите бомби обикновено се оказват пиратки. Многократно сме подчертавали - инхаус процедурата е законна процедура, част от европейското законодателство. Авансите са обезпечени с банкови гарации и застраховки", обясни Сачева.

Тя коментира и епидемията от коронавирус. Според Сачева основният проблем е систематичното рушене на доверието в институциите и авторитетите.

"Всеки, който идва на власт счита, че всичко започва от него. Когато започна пандемията нямахме информация и ваксини. Служебното правителство, вместо да надгради, да направи информационна кампания, да подреди болниците, се занимаваше с изчегъртване на експерти. И започваше да прави всичко от нула. Никой не вярва на никого, всеки се съмнява във всеки", каза Сачева.

Според нея първата криза, която трябва да се реши, е политическата криза. Сачева изтъкна, че няма как избирателите на ГЕРБ, които са 650 хил. души, да бъдат пренебрегнати.

"Хората поставят на първо място ГЕРБ", изтъкна тя.

Сачева призова да се спре с унищожаването на доверието в парламента и политическите партии. Според нея има сценарий за президентска република. Сачева цитира мисълта на Платон, че политиката е душата на държавата.

"Да не оставим държавата без душа", призова тя.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ