„Демократична България“ няма да прави компромис с ликвидирането на дълбоката държава, която крепи сарайския модел, заяви Антоанета Цонева в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ на въпрос за съставянето на бъдещо правителство.

„Или България ще бъде ли управлявана по различен начин от корупционния модел на ГЕРБ и ДПС, или ще остане в това блато, в което се намира в момента. Трябва да има управление, което да спре ограбването. Управление, което се грижи за образованието, здравеопазването, модернизацията на икономиката“, заяви Цонева, която е водач на листата в Пазарджик и е втора в 23-ти МИР в София.

„Знаем какъв дневен ред да поставим при започване на преговори с партиите, които могат да застанат фронтално срещу този модел и които искат да охраняват българската държавност от ГЕРБ и ДПС. Ние търсим доверие от избирателите за мандат за управление, за да може този дневен ред да бъде фундаментът на съставянето на управлението. Ние се грижим за бъдещето на България“, добави тя.

Ако получи мандат за управление,„Демократична България“ ще предложи съвсем различен подход при съставяне на правителство, базиран на преговори и подписано коалиционно споразумение.

„Ще се опитаме да съставим Министерски съвет, който действително да може да изпълни тази амбициозна програма. Ще има договор, под който стоят подписите на лидерите и хората ще знаят какво да очакват“, коментира тя и добави: “Много е важно всеки да си е научил урока от предишното Народно събрание”.

Антоанета Цонева отбеляза, че в последните дни се потвърждават много от сигналите, които “Демократична България” отправя от дълго време. В интервю на транспортния министър се изразява съмнения около концесията на летище “София”, а също и за удълбочаването на канала във Варненското езеро в полза на теца на Ахмед Доган.

“Новият министър потвърждава онова, което ние твърдяхме – че поръчката за тези 400 милиона лева за удълбочаване на канала не е била възложена по правилния начин. Той също се съмнява, че проектът е изпълнен по правилния начин. Удълбочава се, за да се осигури предимство на ТЕЦ “Езерово” на Ахмед Доган. Това са поредните корупционни сделки, които обслужват сарайския модел”, коментира тя.

Антоанета Цонева определи разкритията за случващото се в “Автомагистрали” и разкритията за разплащане на строителни фирми като скандално.

“На това източване трябва да се сложи край. Публичните пари не може да изтичат по този начин. Всеки един публичен лев трябва да отиде по предназначение, а не в чекмеджета или дубайски банки”, каза тя.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ