"Тотнъм" уволни Нуно Ешпирито Санто само 4 месеца, след като го назначи за треньор. Търпението на ръководството на "шпорите" преляло след съботното поражение от "Манчестър Юнайтед" с 0:3. 

Санто бе начело на "Тотнъм" в 17 мача, в които записа осем победи и седем загуби. Столичният тим е осми във "Висшата лига" - на 10 точки зад първенеца "Челси".

"Знам колко много Нуно и неговият щаб искаха да успеят и съжалявам, че трябва да вземем това решение. Нуно е истински джентълмен и винаги ще бъде добре дошъл тук. Бихме искали да благодарим на него и на щаба му и да им пожелаем всичко най-добро в бъдеще", заяви спортният директор Фабио Паратичи.

Преди Пинто "Тотнъм" отпрати друг португалец - Жозе Моуриньо.

За потенциален заместник на португалеца е спряган Антонио Конте.

По информация на "Скай Спортс" бившият мениджър на "Ювентус", "Челси" и "Интер" ще лети днес за Лондон, след като е получил предложение да застане начело на "шпорите" за 18 месеца. Според италиански източници преговорите са във финалната си фаза.

Конте беше спряган за "Тотнъм" и в началото на лятото, но тогава двете страни не се споразумяха. В последните седмици бившият халф беше спряган за "Манчестър Юнайтед".