"Манчестър Юнайтед" поне временно спря стремглавото си пропадане - 3:0 като гост на "Тотнъм" във Висшата лига. Миналата неделя "червените дяволи" бяха нокаутирани от "Ливърпул" с 0:5 и имаха тежка седмица.

На стадиона на "шпорите" Оле Солскяр заложи на добре изпитания контраатакуващ стил и това му донесе успех. Кристиано Роналдо откри майсторски в 39-ата минута, а 64-ата асистира на Единсон Кавани, който малко след това бе заменен заради контузия.

Четири минути преди края Маркъс Рашфорд реализира за 3:0.

"Юнайтед" пропусна още и за първи път от много време насам записа "суха мрежа", като почти не направи груби грешки в защита.

Кръгът не е добър за два от фаворитите за титлата - "Манчестър Сити" и "Ливърпул".

Шампионите паднаха от "Кристъл Палас" у дома - 0:2. Заха изведе лонданчани напред в 6-ата, а в 45-ата Емерик Лапорт получи червен картон. В края на срещата Галахър затвърди една от изненадите на сезона досега.

След големия триумф на "Олд Трафорд" пък "Ливърпул" допусна 2:2 срещу "Брайтън" у дома. И то след като водеше с 2:0 - Хендерсън и Мане реализираха в 4-ата и 24-ата. "Чайките" не се предодоха - Мвепу намали в 41-ата, а Леандро Тросард поразвали празниците в червената част на Града на "Бийтълс" в 65-ата.

Всичко това е добре дошло за "Челси", който разгроми забогателия наскоро "Нюкасъл" с 3:0. Рийс Джеймс огорчи домакините в 65-ата и 77-ата, а Жоржиньо ги довърши в 81-ата от дузпа.

Впечатляваща победа постигна "Арсенал" - 2:0 като гост на "Лестър". Габриел и Смит Роу оформиха крайния резултат още до 18-ата минута.

"Челси" е начело с 25 точки, следва "Ливърпул" - 22, "Манчестър Сити" - 20 и т.н.