Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Оле Солскяр сравни отбора си с нокаутиран боксьор и даде пример с Тайсън Фюри по време на пресконференцията си преди поредния кръг във Висшата лига.

"Червените дяволи" загубиха от "Ливърпул" с 0:5 в неделя и имаха тежка седмица, в която бяха засипани с критики, шеги и спекулации за скандали, изгубено доверие помежду си и т.н. Говореше се и за смяна на Солскяр, но той оцеля - поне засега, за което е помогнала подкрепа от сър Алекс Фъргюсън и членове на ръководството и борда на директорите.

Утре "Юнайтед" гостува на "Тотнъм" и нова загуба може да сложи край на престоя на норвежеца на "Олд Трафорд".

"Добре съм, защо да не съм добре?", така той отвърна на първия въпрос "как се чувства".

"Такова представяне е неприемливо. Трябва да се поучим защо се случи така, продължи той. - Направих аналогия, поне като чувство, с боксьор, който е замаян от удари и нокаутиран в първите четири минути. Пропуснахме възможност, след което допуснахме гол, искахме да отвърнем и може би се отворихме твърде много и безрасъдно срещу силен съперник. А видяхте Тайсън Фюри, който беше два пъти в нокдаун. Невероятно е колко спокоен и уверен беше, когато съдията му отброяваше до шест, седем, осем... А той ставаше и продължаваше. Важно е умовете да работят по-добре, но трябваше да обърнем внимание и на други неща. И да имаме директна комуникация помежду си."

Солскяр има предвид победата на Тайсън Фюри (роден в Манчестър между другото) над Дионте Уайлдър наскоро - след като получи два нокдауна, но след това нокаутира американския си опонент.

Треньорът каза, че очаква реакция от тима. Той добави, че приема критиките и въобще всичко, изляло се върху него и отбора, но не и "лъжите". Като пример за последното той посочи информациите, че се е изпокарал с Пол Погба, който влезе на почивката като смяна, но в 60-ата минута получи червен картон.

Самият футболист отишъл при него да се оплаче за тези публикации, циркулиращи и в социалните мрежи, така станали достояние на много хора.

Солскяр изживявал такива моменти - и като играч, а и клубът ги имал в историяти си. Затова той изрази надежда, че с отборен дух и обединение "Юнайтед" може да се върне към победите и подобри играта си.

Призна, че е имал кратък разговор по няколко теми с Алекс Фъргюсън, посетил клубната база във вторник заради заснемане на рекламни видеа. Отказа да разкрие повече детайли.  

Капитанът Хари Магуайър, който след силното Европейско показва много слаба форма, пък даде интервю за "Скай спортс". Той пое отговорността за провала - лична и отборна, и същевременно защити Солскяр. През седмицата много медии на Острова, сред тях и Би Би Си, твърдяха, че бившият голмайстор е "изгубил съблекалнята". Футболисти поставяли под съмнение тактическите му умения, отделно бил твърде "мек", нямал авторитет.

"Като погледнем назад, резултатът и играта ни бяха срамни, започна Магуайър. - Много далеч от представата за този клуб. Седмицата е трудна. Не мога да кажа, че сме го преживели. Това е един от най-тежките моменти в кариерите може би на всички футболисти. Прибираш се у дома, не можеш да спиш, мислиш си как е трябвало да направиш това или онова. Ако трябва да съм честен, така направих и аз. У дома се замислих за моята отговорност и какво мога да променя. Надявам се, че всеки един от отбора го е направил. Никой друг не ни е виновен."

"Срещу "Ливърпул" разочаровахме нашия треньор и нашите фенове. Нашият клуб... Себе си. Така че отговорността е изцяло наша. Длъжници ли сме на треньора? Разбира се, че да."

Магуайр продължи с това, че за две години и половина на "Олд Трафорд" се е уверил, че след всяка загуба на "Юнайтед" се говори много. Той добави, че повечето слухове в такива моменти - за скандали, разделение, интриги и т.н. в съблекалнята, не били верни. По думите му в тима били "обединени и силни заедно".

Накрая той се съгласи с критиките за формата си - трудно намира ритъм още от пролетта и е най-големият си критик. Винаги гледал себе си и искал да се подобрява.