"Ливърпул" нанесе историческо унижение на големия си съперник "Манчестър Юнайтед" - 5:0 във Висшата лига, при това на "Олд Трафорд". Хеттрик реализира Мохамед Салах, а позорът на "червените дяволи" можеше да е още по-голям.

Те останаха с човек по-малко в 60-ата минута, когато влезлият като смяна Пол Погба получи червен картон след разглеждане на ВАР. Съдията Антъни Тейлър първо му вдигна жълт, но отиде на видеоекрана и коригира решението си. А изританият от французина Наби Кейта бе изнесен на носилка.

Четирите гола през първото полувреме са негативен рекорд за "Манчестър Юнайтед" в дома му в историята на Висшата лига. И се случва за първи път от 12 февруари 1955 г., когато толкова пъто вкарва "Манчестър Сити". А преди близо 10 г. - на 23 октомври 2011 г., "Юнайтед" бе сразен с 1:5 от "гражданите".

Анализатори, като например бившият играч на клуба Пол Скоулс, предупреждаваха още през седмицата, че с такова поведение тимът може да бъде пометен от "Ливърпул".

Тогава "Юнайтед" обърна "Аталанта" в Шампионската лига с 3:2 от 0:2, но сигналите за крах личаха още в последните седмици. И крушението е факт, като в края остана впечатлението, че "Ливърпул" загуби интерес и пожали опонента си.

А двубоят започна обещаващо за домакините - Бруно Фернандеш направи пропуск от чиста позиция. И започнаха шамарите - "Ливърпул" показа, че не прощава. Наби Кейта откри в 5-ата минута, а в 14-ата Диого Жота удвои.

Головете си приличаха - гостите отнемаха топката и като нашега матираха дезорганизираните домакини. В края на полувремето "Ливърпул" доуби опонента си с два гола на Мохамед Салах в 38-ата и 45-ата. Египтянинът се разписа в десети мач поред.

Кристиано Роналдо пък се ядоса и влезе грубо в тялото на Андрю Робъртсън, заради което се стигна до суматоха между футболисти на двата тима и жълт картон за португалеца.

След почивката Салах оформи хеттрика си - в 50-ата. Роналдо вкара гол, който обаче бе отменен заради засада. И след червения картон всичко свърши - мачът се доиграваше. Агонизиращо за "Юнайтед" и феновете му, триумфално за "Ливърпул", който отново изглежда като най-силният отбор в света.

Начело е "Челси" с 22 точки, "Ливърпул" има 21, а "Манчестър Юнайтед" едва 14.