Лидерите на "Национално обединение на десницата" представиха пред медии и симпатизанти в Пазарджик трайно решение на енергийната криза в България. Те са категорични, че завършването на каскадата „Горна Арда“ и водната централа Никопол - Турну Мъгуреле могат значително да увеличат енергийната независимост на България и да  гарантират чувствително намаляване на цената на тока в страната ни.

Лидерите на "Национално обединение на десницата" заявяват, че при наличие на политическа воля още от началото на февруари 2022 г. може да влезе в експлоатация газопроводът Комотини - Стара Загора. По този начин България ще получава директно газ от Азербайджан много по-евтин от руския. 

Москов и Цветанов са подготвили официален документ от името на "Национално обединение на десницата", който ще изпратят до президента и министър-председателя с настояването двата  проекта  - каскадата „Горна Арда“ и водноелектрическата централа Никопол - Турну Мъгуреле да залегнат в Плана за възстановяване и устойчиво развитие на България, който правителството представя пред Европейския съюз. И двата проекта отговарят на условията на Зелената сделка и функционирането им няма да замърсява околната среда и ще намали въглеродния отпечатък на страната ни. 

Лидерите на Национално обединение на десницата обвиняват всички управлявали до момента политически сили, че със замразяването на каскадата „Горна Арда“ и строежа на водноелектрическа централа Турну Мъгуреле са обслужили интереса на Кремъл като са гарантирали пряката енергийна зависимост на България от Русия, което е една от основните причини за високите цени в момента.

Непосилните цени на тока и газа са вследствие на целенасочената и последователна политика на европейската и българската левица да не се добиват енергоизточници в рамките на Европа. Резултатът е - липса на достатъчно горива и скъп внос от Русия, обясняват лидерите на КОД и Републиканци за България. В момента всяка наша сметка за ток е повишена със 160 лв. заради политическия данък върху въглеродните квоти, въведени от левицата в Европа и България, към която с решенията и поведението си се прикрепи и ГЕРБ. Национално обединение на десницата дава работещо, трайно дясно решение, което да направи достъпни цените на тока и да гарантира енергийна независимост на България.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ