Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Рeшeниятa нa Кoнcтитуциoнния cъд нe ce кoмeнтирaт.“

Тoвa зaяви прeд журнaлиcти прeзидeнтът Румeн Рaдeв пo пoвoд днeшнoтo рeшeниe нa КC, с което частта за назначаването на Кирил Петков за служебен министър на икономиката с указ на държавния глава от май т.г., се определя като противоконституционна.

Румeн Рaдeв бе в Бoбoв дoл пo cлучaй прaзникa нa грaдa и нaпрaви крaтък кoмeнтaр прeд мeдиитe, кaзвaйки, чe нe e знaeл зa двoйнoтo грaждaнcтвo нa бившия миниcтър.

„Бих ce рaдвaл, aкo Бългaрия имaшe пoвeчe миниcтри кaтo Кирил Пeткoв“, кaзa oщe президентът.

Припомняме, че преди десетина дни Румен Радев поиска от Конституционния съд да прекрати делото за гражданството на Петков. Мотивите на държавния глава бях, че тъй като въпросният служебен кабинет вече не съществува, то е отпаднала и необходимостта от решение, тъй като „предметът на делото е изчерпан и евентуалното решаване по същество отпада“.

Въпреки това днес КС постанови, че по същество Петков въобще не е бил министър. Както Клуб Z писа - една от най-големите интриги е какво става с актовете, подписани през мандата на Петков. Той стана популярен, след като смени бордовете на Българската банка за развитие и на Държавната консолидационна комппания - най-големия роден публичен мастодонт. Освен това подписа няколко нови икономически мерки в подкрепа на бизнеса през пандемията, сключи редица споразумения за инвестиции.

Днес Кирил Петков обяви, че приема решението на КС и поема пълна отговорност за действията си. Но в същото време според него „Конституционният съд е казал на 2 млн. български граждани: „Вие не сте пълноправни граждани“.

Коментари

Това го казва:

Главнокомандващия, началника на всички служби, разузнавания и контраразузнавания, човека получаващ ежедневно бюлетин с всичко случило се в страната.... цял юридически отдел начело с Емилия Друмева, бевш конституционен съдия и написала новата /засега в нелегалност/ президентска конституция..... Абе РРадев лъже като Киро шарлатанина.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.