Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Часове след като пуснаха ъпдейт на своя софтуер за "Пълно самоуправление" (Full Self-Driving), от Tesla изтеглиха новата версия, съобщи Gizmodo.

Всъщност става дума за версия 10,3 на софтуера на електромобилите на Мъск. Тя реално не дава пълно самоуправление на автомобила без човешко наблюдение - това все още е недостижимо технически и легално.

Новият ъпдейт обаче добавяше нови функции към полу-автономните възможности на автомобилите Tesla. Те позволяват например шофьорът да настройва автоматична смяна на ленти при падане до определена скорост. Или да настройва по-голяма автоматична дистанция от други автомобили. Нито една от функциите не дава реална автономия.

Компанията на Мъск бе критикувана остро заради практиката ѝ да пуска до някои свои потребители функции, които те тестват в реални условия. В Калифорния и други щати все още липсват прецизните законови рамки, по които подобни функции се регулират.

Преди месец Tesla пусна версия 10,2 на 1000 свои шофьори, определени за бета тестъри. От федералното правителство в САЩ още тогава коментираха, че Tesla трябва да отговори на базови мерки за безопасност, преди да продължи тестването, но засега няма регулаторни санкции срещу компанията.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.