Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Пламен Бобоков попита днес чрез медиите защо прокуратурата бави повече от месец част от гаранцията му - 200 000 лв. и не му я връща.

По-младият от двамата братя индустриалци бе обвинен за две ОПГ - едната за третиране на боклук незаконно, втората - за влияние върху длъжностни лица заедно с президентския съветник Пламен Узунов. Както е известно, имаше и трето обвинение - че държал у дома артефакти - стрелички и копия неправомерно.

Днес той припомни пред Клуб Z малко парадоксалната сага - как когато "избухна" интересът на прокуратурата срещу тях през пролетта на 2020 г., първо изобщо не бе задържан, а самата прокуратура го освободи срещу парична гаранция от впечатлявщите 1 млн. лв. (за разлика от него Атанас Бобоков изкара месеци в ареста, б.р.).

После обаче на 18 юни прокуратурата в Русе го прибира в ареста с мярка за 72 ч по поръчка от "спец"-колегите си в София с аргумент - защото не внесъл парите. Адвокат Ина Лулчева оспори това, като се оказа, че още предния ден Бобоков ги е внесъл. 

Освен това всичко гореизредено става в рамките на процес, при който той атакува пред съда определението на прокуратурата за единия милион.

Така или иначе днес пред Клуб Z той доразказа историята - в крайна сметка съдът намалява гаранцията му на 800 000 лв.

"И така оттогава - един месец! Питам прокуратурата - не трябва ли като страж на законността да изпълнява решенията на българския съд и да ми върне 200 000 лв.", попита Бобоков.

Той за пръв път коментира и оправдаването си на първа инстанция по малко парадоксалното дело, че държал върхове от копия и стрелички без надлежно разрешително.

Бобоков обяви, че в нумизматичния музей на Фондация "Братя Бобокови" има 5000 експоната, до един описани и инвертаризирани - "плюс снимки, цветни!", специално натърти той (по това дело той бе обвинен по член за дребни иманяри - че държал без надлежно разрешително у тях колекцията, б.р.).

Според него това бил най-добре уреденият музей в България.

Все пак прокуратурата е протестирала оправдателната присъда на русенския съд. Това станало 20 минути след произнасянето й, каза днес Пламен Бобоков.

Що се отнася до "голямото" дело за боклука, където са съподсъдими с брат си, с бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков и др., то отново се препъна днес и не можа да стартира в Спецсъда. Причината - отсъстващи адвокати.

Макар редовно да е посочвано от прокуратурата като един от големите успехи срещу "олигарсите", реалностите са, че делото не може да преодолее дори предстартовото разпоредително заседание на първа инстанция в Специализирания съд.

Коментари

....

Както винаги по такива знакови дела - много шум за нищо.

Верния списовател

Кое му е знаковото на това дело, че не се сещам.... Решила Свинята и Тулупа да приберат един бизнес и хоп дело....ама им приседна май, че и свинята вече не прилича на нищо, бая се е спаружил завалията, Бацу тулупа е на път да го последва, че и той е заприличал на шопар отвсякъде....при бай Ставри разкладката е друга...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.