Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Днес е първото заседание по делото срещу бизнесмена Пламен Бобоков по обвинението като за иманяр - за незаконно притежание на антични върхове на копия и стрели.

Прокуратурата се стовари върху братята Бобокови - както се казва - по половината Наказателен кодкс в края на май 2020 г., като първите обвинения бяха по т. нар. дело за боклука. После се появха обвиненията за ОПГ на Пламен Бобоков с президентския съветник Пламен Узунов, като видимо там мишената е президентът Румен Радев, за когото Иван Гешев прати недвусмислено питане до Конституционния съд - докъде е границата на държавната измяна и на имунитета му.

Свързани с "ОПГ-то" на Пламен Бобоков и Пламен Узунов бяха и прословутите "процесуално следствени действия" на прокуратурата в сградата на Президентството на 9 юли, които отприщиха обществено недоволство. И за които после всички обекти на арестите осъдиха МВР, защото законен повод се оказа, че не е имало. 

На фона на всичко това първото официално обвинение срещу Пламен Бобоков бе внесеното в края на миналата година от Окръжна прокуратура - Русе по член за дребни иманяри - че не е притежавал нужните документи за колекция от копия и стрелички, която е иззета при обиск у тях.

Според Нова тв за това престъпление законът предвижда затвор до шест години и глоба. Именно това дело започна днес.

Той е обвинен, че е държал в къщата си в Русе 50 железни върхове на стрели и копия на стойност 652 лева.

Пред БНТ бизнесменът окачестви делото като фарс и коментира, че вижда въпросните стрели за първи път и не изключва варианта те да са подхвърлени в дома му. 

От защитата му смятат, че в обвинителния акт има неясноти в обстоятелствената част и настояват той да бъде върнат на Окръжната прокуратура, да бъде отменена мярката подписка на Бобоков и искането за запор на имуществото му.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.