Владимир Каролев е починал тази нощ, съобщи Нова тв. Икономистът се бореше да оцелее с тежки травми след падане със ски в Пирин.

Каролев бе излъчил видео на живо от връх Тодорка на 9 май, но след това изчезна. Спасителна акция го издирва над 12 часа и го откри в 0:40 на следващия ден. По думите на спасителите - на късмет. Изваждането му отне още няколко часа, поради лошите условия в планината.

Икономистът бе пострадал тежко - с множество травми, най-опасната от които - черепно-мозъчна контузия. Той бе стабилизиран и откаран в София, където почти моментално влезе в операция. След това прекара няколко месеца в интензивното, в стационирано състояние, а наскоро бе преместен в друга клиника, избрана от семейството му.

Владимир Каролев е икономист и финансист. Роден е на 31 юли 1961 г. във Варна. През 1986 г. завършва международни икономически отношения във Висшия икономически институт „Карл Маркс“ с две специалности - МИО и икономическа журналистика, а през 1993-а - магистратура по бизнес администрация в Университета на Албърта в Канада и през 2014 г. - задочна магистратура по икономика на недвижимите имоти в Университета Рединг, Великобритания.

През 2001 г. Каролев влезе в политиката като активен поддръжник на НДСВ при създаването й от Симеон Сакскобургготски. С листата на партията влезе три пъти като съветник в Столичния общински съвет (през 2003, 2007 и 2011 г.). През 2011 г. бе и кандидат-кмет на партията за София. След неуспешния за него вот излезе от политиката, но продължи да участва в публичния дебат като активен коментатор, публикуван многократно и в Клуб Z.

Клуб Z изказва своите най-искрени съболезнования на близките и роднините на Владимир Каролев.