Планински спасители откриха икономиста Владимир Каролев. Това съобщи бТВ.

Каролев се издирваше в Пирин в района на връх Тодорка.

Сигналът за изчезването на Каролев е подаден вчера следобед. Веднага е започнала акция по неговото издирване и е открит в 0:40 ч. - по думите на спасителите - на късмет.

Справка в профила на Каролев във фейсбук показва, че по-рано през деня е бил на връх Тодорка в Пирин, откъдето е излъчил и видео на живо.

В момента той е в хирургичното отделение в Разлог с политравма и в тежко състояние. Едното от нараняванията му със сигурност е черепно-мозъчна травма.

Методи Баневски, дежурен в планинската спасителна служба - Банско, обясни, че Каролев е бил на ски по Тодорин връх и към 12 ч. е тръгнал по улеите.

Каролев е намерен в 00.40 ч. в безпомощно състояние и е предаден на Спешна помощ на линейката на хижа „Вихрен“ около 5 ч. призори, защото изважданто му е било трудно.

„Теренът, в който е намерен, е със стръмни улеи и камъни, явно се е подхлъзнал и е паднал“, посочи още планинският спасител.

В акцията по издирването му са участвали 8 души. Тя е продължила почти 12 часа през нощта и е била много тежка, в много труден район.

Планината в момента е много опасна, отбеляза Методи Баневски.

Лекари от „Пирогов“ пътуват към болницата в Разлог заради Владимир Каролев. От здравното министерство информираха още, че по разпореждане на премиера Бойко Борисов в Разлог ще отидат и здравният министър в оставка проф. д-р Костадин Ангелов и директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Целта е пострадалият да бъде транспортиран до София, тъй като състоянието му е изключително тежко. Реанимационният екип е тръгнал със специално оборудвана линейка. На този етап Каролев е в сравнително стабилно състояние и кръвното му е овладяно, за да не пада, казаха от болницата в Разлог.