Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Малтийката Роберта Мецола ще е по всяка вероятност кандидатът на Европейската народна партия (ЕНП) за председател на Европейския парламент.

Това научи Клуб Z от информирани източници в ЕП.

Мандатът на настоящия председател Давид Сасоли изтича в края на годината. В момента Мецола е първи зам.-председател на Парламента.

Макар да има подкрепата на най-голямата политическа сила, кандидатурата на малтийката среща отпор от страна на германските християндемократи, твърдят нашите източници.

Източноевропейските представители пък протестират, че нямат хора на най-висши позиции в евроинституции. По тази причина те лансират кандидатурата на полякинята Ева Копач, бивша премиерка на страната си. Други обаче твърдят, че шансовете й са малки. И изтъкват като недостатък факта, че тя не говори чужди езици.

Очаква се кандидатурата на малтийската евродепутатка да бъде издигната на пленарната минисесия на 10 и 11 ноември в Брюксел.

Роберта Мецола се прочу у нас като защитничка на Бойко Борисов. През октомври 2020 г. тя внесе поправка в резолюция на ЕП за правовата държава у нас. В поправката се твърдеше, че протестите срещу българското правителство през миналото лято са платени от укриващ се в чужбина бизнесмен. Вероятно ставаше дума за Васил Божков.

Заради това срещу Мецола се изля порой от надапки от България в социалните мрежи. Тя оттегли поправката.

Макар да прие резолйцията, ЕП отхвърли и другите поправки на Роберта Мецола. В тях се отправяха нападки срещу президента Румен Радев и съветниците му Пламен Узунов и Илия Милушев, макар имената и на тримата да не бяха споменати.

Коментари

....

Браво на малтийката! Желая й успех!

Хубава усмивка

И човката прилично издадена. Предпазва от задавяне.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.