Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Започна е операцията по разтоварване на заседналия край местността Яйлата кораб Vera Su (Вера Су), съобщават от Министерството на транспорта. Очаква се тя да продължи 3-4 дни, като ще се работи в 24-часов режим, съобщи БНР

Извършен е водолазен оглед на района на инцидента и корабът е бил огледан за нови пробойни. Отстранени са всички паднали предмети и опасни пластмасови материали от корпуса на плавателния съд и са поставени допълнителни котви за по-доброто му стабилизиране.

От Министерството на транспорта и Изпълнителна агенция "Морска администрация" започнаха реализирането на плана за разтоварване на заседналия Vera Su, след като корабособственикът не е заявил в изискуемия период от 17 часа дали се отказва от товара и от кораба.

Предварително е ясно, че баржа с външна хидравлика ще бъде привързана към кораба, за да може да бъде управляван, а с баржите, предоставени от Европейската агенция за морска безопасност, във вторник ще започне изпомпването на втечнения карбамид.

Той ще бъде транспортиран със специализирания танкер "Екогалакси" до пристанище Варна-Изток. Що се отнася до твърдата част от товара, тя ще бъде превозена и съхранявана в контейнери на Български държавни железници, а по-късно те ще бъдат превозени с вагони.

Капитанът на Vera Su и вторият му помощник обжалват ареста си

При направения нов водолазен оглед на Vera Su не е констатирано изтичане на гориво.

Замърсяването с амониев и нитритен азот в морските води обаче е факт.  Количествата, измерени от пробите вчера, показват отново резултати, които са много над нормите.

Междувременно в България са пристигнаха представител на турския корабособственик, както и такъв от Панама, под чийто флаг е плавал корабът.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.