Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Точно в 18.00 часа днес председателят на Избирателната комисия за нови двама членове на ВСС Весела Павлова (съдия във Върховния административен съд), обяви края на изборния ден.

Общата избирателна активност на съдиите е 30,38% при 669 гласували, от 2202 имащи право на глас, поясняват Електронен вот са упражнили 623 съдии (34,96% активност), а с хартиени бюлетини на място в Съдебната палата са гласували 46 съдии или 10,95%.

Както Клуб Z писа, двама са кандидатите, които искат да заемат точно две вакантни места за около 1 година във ВСС на мястото на подалите оставка Боряна Димиторва и Красимир Шекерджиев. Това са Деян Денев – съдия в Окръжен съд-Варна, и Марина Михайлова – съдия във Върховния административен съд.

Интересно е обаче, че при подобен  или по-нисък резултат утре валиден избор на балотажа може и да няма. 

За да бе станал факт избopът още днес, в нeгo тpябвaше дa участват пoнe 1102 мaгиcтpaти. Тъй като това ycлoвиe нe e изпълнeнo, нa cлeдвaщия дeн по закон ce пpoвeждa нoв избop, пpи ĸoйтo, зa дa имa peдoвeн вoт, тpябвa дa глacyвaт нe пo-мaлĸo oт 33% или в cлyчaя 727 cъдии.

Ясно е с колцина трябва да е по-висока активността утре на фона на днешните 669 гласували.  

От пресентъра напомнят, че системата за електронно гласуване не допуска никаква възможност за генериране на данни относно начина на гласуване и е ограничена за достъп в интернет от мрежи извън територията на България. Достъпът до системата автоматично се блокира при пет последователни грешни опита. Един избирател може да гласува само веднъж в рамките на изборния ден. Системата е ограничена и за достъп до интернет мрежи, извън територията на България.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.