Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Може и да не ви се вярва, но дори те - Тяхно пурпурно величество, има на кого да правят кавъри. И да отдадат почит на тези, които са били преди тях.

Легендите Deep Purple публикуваха видео на новия си сингъл 7 and 7 Is. Парчето е тяхна версия на класиката на групата Love и Артър Лий от 1966 година. Това и е първа песен от новия албум Turning To Crime, която легендите споделят открито.

Бандата звучи мощно и съвременно, макар че - да си признаем - дори и двамата "младежи" в Purple - Стив Морз и Дон Еъри са съответно 1954-и и 1948-и набор.

Изключително приятно впечатление прави фактът, че музикантите са много усмихнати и непринудени в клипа и видимо се забавляват. Новият албум на Purple категорично е резултат от световната пандемия. Групата бе принудена да отмени всичките си планирани концерти, след излизането на 21-я им студиен албум Whoosh!, отбелязва zrockradio.bg.

Заради дългото време, прекарано в изолация, музикантите са решили най-сетне да реализират идея, която са имали от много време: албум с кавъри на артисти, които харесват.

Turning To Crime излиза на пазара на 26 ноември и ще бъде наличен в разнообразни ритейл и дигитални формати. Продуцент на тавата е Боб Езрин. Албумът включва кавъри с песни на Cream, The Yardbirds, Fleetwood Mac, Bob Dylan и други.

Ето и пълния им списък, заедно с инфо - чии са оригиналите:

Deep Purple
“Turning To Crime”
Дата: November 26

01. 7 And 7 Is (orig by Love)
02. Rockin’ Pneumonia And The Boogie Woogie Flu (orig by Huey ‘Piano’ Smith)
03. Oh Well (orig by Fleetwood Mac)
04. Jenny Take A Ride! (orig by Mitch Ryder And The Detroit Wheels)
05. Watching The River Flow (orig by Bob Dylan)
06. Let The Good Times Roll (orig by Ray Charles and Quincy Jones)
07. Dixie Chicken (orig by Little Feat)
08. Shapes Of Things (orig by The Yardbirds)
09. The Battle Of New Orleans (orig by Lonnie Donegan/Johnny Horton)
10. Lucifer (orig by Bob Seger System)
11. White Room (orig by Cream)
12. Caught In The Act [Medley: Going Down/Green Onions/Hot ‘Lanta/Dazed and Confused/Gimme Some Lovin’]

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.