Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Какво е да живееш и работиш на Международната космическа станция? НАСА и Европейската космическа агенция редовно публикуват материали, които разкриват детайли от живота на астронавтите, но последното видео, споделено от ЕКА, успява да обобщи цяла година на МКС само в 60 секунди.

Освен със сериозни научна работа - експерименти, излизане в космоса, ремонти, астронавтите се занимават и с множество ежедневни задачки - редовни тренировки, хапване в нулева гравитация, чистене (което е изключително важно поради хапването в нулева гравитация).

Можете да видите малки парченца от всичко това в клипа, изготвен по време на две мисии на френския астронавт Тома Пескет. Първата е "Проксима" през 2016 г., а в момента той е на борда на МКС за втората - "Алфа".

Ако се чудите може ли да се свири на музикален инструмент в космическата станция, как се яде космическа пица и как се подстригват астронавтите, без да разпилеят косми из цялата станция, насладете се на следващите 60 секунди:

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.