Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Горещите страсти около отношенията ни с Република Северна Македония не стихват.

Съвместната мултидисциплинарна комисия по исторически и образователни въпроси е в задънена улица. Продължават репресиите спрямо гражданите на РСМ с българско самосъзнание. А политиците в Скопие не пропускат нито един международен форум, за да ни обвинят, че спираме тяхната европейска перспектива с претенциите, че искаме да отнемем правото им да се наричат македонци, а езикът - македонски. 

Адекватна ли е българската държава в политиката си спрямо Република Северна Македония? Как ще се реши въпросът с езика? Може ли да се обърне срещу нас искането РСМ да спомене българите в своята конституция?

Разговаряме с Виктор Стоянов, председател на фондация "Македония", която изнася в югозападната ни съседки книги и български знамена, а вкарва македонски студенти.

Всичко това слушайте в новия, 50-и епизод на Z-Каст:

 

Можете да слушате Z-Каст в SpotifyGoogle PodcastsTuneInApple Podcasts.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.