Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американското семейство Глейзър обяви, че продава 9,5 процента от акциите на "Манчестър Юнайтед", оценени на обща стойност 186,86 долара, информира Би Би Си.

Двама от директорите на клуба - Кевин и Едуард Глейзър, са информирали Нюйоркската стокова борса за намерението си. В официалното съобщение се посочва, че "Юнайтед", който се притежава от базирината в щата Флорида фамилия, няма да получи нищо от тези пари.

През март Аврам Глейзър продаде дял за близо 100 милиона долара. Синовете на починалия милиардер Малкълм Глейзър все още държат 69 на сто от "червените дяволи" и поне на този етап твърдят, че нямат намерение да се разделят с един от най-големите спортни брандове в света.

В последните години те имаха оферти от саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, но ги отклониха.

Същевременно огромна част от феновете продължава да е на нож с Глейзър. В късната пролет се стигна до протести в Манчестър, довели до нахлуване в клубната база и отлагане на мач с "Ливърпул". След това американците започнаха диалог с привържениците, признавайки, че това е липсвало в миналото.

Джоел Глейзър участва в две срещи с организирани запалянковци. "Юнайтед" започна сезона отлично, но отново забуксува и ако пропадането продължи може да се стигне до нови безредици.

20-кратният шампион на Англия е в многомилионен дълг, откакто бе закупен от фамилията в началото на века.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.