Американското семейство Глейзър обяви, че продава 9,5 процента от акциите на "Манчестър Юнайтед", оценени на обща стойност 186,86 долара, информира Би Би Си.

Двама от директорите на клуба - Кевин и Едуард Глейзър, са информирали Нюйоркската стокова борса за намерението си. В официалното съобщение се посочва, че "Юнайтед", който се притежава от базирината в щата Флорида фамилия, няма да получи нищо от тези пари.

През март Аврам Глейзър продаде дял за близо 100 милиона долара. Синовете на починалия милиардер Малкълм Глейзър все още държат 69 на сто от "червените дяволи" и поне на този етап твърдят, че нямат намерение да се разделят с един от най-големите спортни брандове в света.

В последните години те имаха оферти от саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, но ги отклониха.

Същевременно огромна част от феновете продължава да е на нож с Глейзър. В късната пролет се стигна до протести в Манчестър, довели до нахлуване в клубната база и отлагане на мач с "Ливърпул". След това американците започнаха диалог с привържениците, признавайки, че това е липсвало в миналото.

Джоел Глейзър участва в две срещи с организирани запалянковци. "Юнайтед" започна сезона отлично, но отново забуксува и ако пропадането продължи може да се стигне до нови безредици.

20-кратният шампион на Англия е в многомилионен дълг, откакто бе закупен от фамилията в началото на века.