Запалянковци на "Манчестър Юнайтед" нахлуха на "Олд Трафорд" и така отложиха голямото дерби на Англия между "червените дяволи" и "Ливърпул". Двубоят трябваше да започне в 18:30 часа, но няма да се играе днес. 

Около 19:30 ч. стана ясно, че мач днес няма да има. Не е ясно за кога ще бъде пренасрочен, предвид натоварения график до края на сезона. Малко по-късно "Манчестър Юнайтед" потвърди решението - то е взето заедно с "Ливърпул", Висшата лига и местната власт и полиция.

Хиляди фенове на "Юнайтед" се стекоха край стадиона часове преди сблъсъка. Така те спазиха обещанието да направят протест срещу собстваниците на клуба - семейство Глейзър. Демонстранти имаше и край хотел "Лоури", където е настанен отборът.

Немалка част от тях влязоха в арената и заляха терена, ритайки топките, предвидени за срещата. Хвърляха сигнални ракети и димки, пяха песни.

По непотвърдена информация има счупени стойки за камери, но не се съобщава за други щети или сблъсъци с униформените. След известно време бяха изтласкани и продължиха с протеста си по улиците край съоръжението. Там вече имаше стълкновения с униформените, които бяха замеряни с предмети, бутилки, че и пейки.

Последва и блокиране на булеварди, така и двата отбора не можеха да стигнат до "Олд Трафорд" за мача. Мина време, преди полицията да се справи и отвори едно от шосетата. Напрежението край арената продължи да витае до вечерта, бунтарите няколко пъти спираха движението. 

Публиката на "Манчестър Юнайтед" е в конфликт със семейство Глейзър още от закупуването на клуба през 2010 г., тъй като тогава отборът беше вкаран в огромен дълг заради банков кредит, осигурил финансирането на сделката.

Събитията покрай Суперлигата вдигнаха феновете отново. Те настояват "Юнайтед" да бъде продаден и да се стигне до законодателни промени, които да им позволят за притежават част от любимия си клуб. Протестиращите носеха много плакати срещу американските богаташи, а някои бяха облечени в жълто и зелено, цветовете "Нютън Хийт", от който произлиза "Манчестър Юнейтед".

Не е ясно как запалянковците са успели да влязат на "Олд Трафорд" (стадионите в Англия още са затворени заради пандемията), твърди се, че е станало през клубния магазин. Известно време журналистите бяха затворени от полицията, пуснаха ги на трибуната едва когато почитателите бяха изтласкани. Екипът на "Скай спортс" работеше нормално.

Двата отбора останаха в хотелите си, а екипите им бяха на стадиона. В крайна сметка бе преценено, че тази вечер мач не може да има. Отборите се нуждаеха от около час от момента, в който стъпят на стадиона. Под въпрос остана и сигурността, тъй като никой не можеше да гарантира, че запалянковците няма да атакуват клубните автобуси.

Дни по-рано фенклубът на "Манчестър Юнайтед" тиражира становище, в които постави пет искания. Сред тях се настоява за намеса от страна на правителството във футбола и законодателни промени, за да може да стане възможно феновете да притежават поне част от акциите.