Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Трима моряци са поискали да слязат от затъналия край Камен бряг кораб "Вера СУ". 17-и ден продължава сагата, всички операции към момента са преустановени заради лошото време. Вълнението е около 4 бала, вятърът е над 20 километра в час, съобщи БНТ.

Екипажът все още не е разпитван, това трябва да стане от следовател, в присъствието на съдия.

Успешно приключи операцията по допълнителното укрепване на кораба с котви и въжета.

"Още в началото, ако се бяха взели мерки, Констанца е по-близко от Варна до Яйлата, румънците разполагат с много модерни плавателни средства, вместо да очакваме трите баржи", заяви в "Денят започва" капитан Богдан Богданов, председател на Българската морска камара.

Няма нови пробойни по корпуса на заседналия кораб, установи оглед на водолази. При една от последните операции са източени 11 кубика гориво от танкерите на кораба.

Трите баржи, които ще участват в операцията по разтоварването на азотните торове от борда на заседналия кораб "Вера СУ", вече са на българска територия.

Те са осигурени от Европейската агенция по морска безопасност и идват от Италия. Баржите са надуваеми с дължина 15 метра и широки 5 метра. Трима души от екипажа са пожелали да слязат. Днес се очаква на борда на кораба да се качат представители на Международната федерация на транспортните работници, които да проверят условията на труд и дали екипажът разполага с храна и вода.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.