Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министърът на образованието и науката проф. Николай Денков поздрави българските учители с професионалния им празник - 5 октомври. Той изтъкна тяхната безценна роля в образованието и възпитанието на децата и припомни, че цял живот ще помни любимата си учителка по химия, която го е насочила към тази наука.  

Проф. Денков обеща да се направи всичко възможно българският учител да си върне заслужения престиж.

Ето пълния текст на словото на министъра.

Скъпи учители,

Днешният ден е символ на нашата признателност за Вашата безценна роля в образованието и възпитанието на децата ни.

Всеки един от нас е запазил спомен за своите учители, които с личния си пример са ни оформили като личности и са ни насочили към една или друга професия. Аз например цял живот ще помня любимата си учителка по химия в VII и VIII клас, която ме научи да обичам тази трудна наука.

Сега, когато самият аз преподавам, се опитвам да следвам нейния пример и да предам на студентите си моята любов към науката и образованието с надеждата, че те ще пренесат в бъдещето част от тази любов.

Знанието се предава най-добре с обич и вдъхновение. Затова ни трябват вдъхновени учители, които обичат професията си и децата. Тъкмо за да имаме такива преподаватели, Министерството на образованието и науката ще продължи да подкрепя учителите като създатели на бъдещето на България.

Гордеем се с Вас и знаем, че обществото все още е длъжник на учителското съсловие. Ще направим всичко необходимо, за да си върнете заслужения престиж и да се гордеете с Вашата благородна професия!

Честит празник!

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.