Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Журналистката и писателка Мария Касимова-Моасе ще е кандидат за вицепрезидент в двойка с Лозан Панов. Това съобщи самият той в събота. Председателят на ВКС ще бъде издигнат от инициативен комитет около "Правосъдие за всеки". Касимова е популярно име в медийното пространство.

При представянето ѝ Панов посочи, че тя ще се занимава с въпроси, свързани със социалната дейност и със свободата на словото в България. 

Мария Касимова е завършила българска филология в СУ "Св. Климент Охридски", работила е като журналист в Българската национална телевизия, в. "Стандарт", "24 часа", "Сега" и др. 

Тя беше редактор в няколко списания като "Едно", "Elle", "НеЯR", редовен колумнист е в онлайн медии като Webcafe и "Площад Славейков". Работила е като консултант по комуникации, етикет и протокол.

През последните години тя издаде три книги с публицистика и художествени произведения - "Близки срещи със смесени чувства", "Балканска рапсодия", "Записки от Шато Лакрот". 

Мария Касимова е родена през 1969 г. в семейството на големия български актьор Хиндо Касимов (1934-1986). Майка е на две дъщери. Съпругът й е бившият френски журналист Стефан Моасе. 

Коментари

Прокопи

Президент!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.