Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Полк. Невяна Митева се очаква да бъде кандидатът за вицепрезидент на ректора на СУ проф. Анастас Герджиков, съобщава "Медиапул", без да посочва източник. 

Изданието допълва, че дамата е била пиар на Военновъздушните сили (пост, който е заемала и сегашната съпруга на президента Румен Радев - Десислава Радева). Полк. Митева била и съпруга на ген. Явор Матеев,  командир на Съвместното командване на специалните операции на Българската армия.

Митева е шампион по плуване. Участвала е в Олимпийските игри в Сеул през 1988 г. в женска щафета 4х100м., стига до финал и завършва на шеста позиция.

Според Закона за отбраната и въоръжените сили военнослужещ може да се кандидатира за президент, вицепрезидент на републиката или за друга изборна длъжност. Ако е издигнат от партия или коалиция – той бива уволнен без предизвестие от деня на регистрацията му за участие във вота. Ако обаче е издигнат от инициативен комитет, какъвто най-вероятно ще е случаят на Митева – уволнение няма, а военният излиза в неплатен отпуск, ако бъде избран за поста и се връща във въоръжените сили след края на мандата, пише "Медиапул".

12 ректори застават зад колегата си

В инициативния комитет, който издига кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент, ще влязат 12 ректори на университети, съобщи БНТ. Валя Балканска, Стефан Цанев, Теодосий Спасов, Николай Овчаров, Румяна Коларова и Богдана Карадочева също са част от комитета.

Вероятно ГЕРБ ще изпрати свои представители  - Радомир Чолаков и Красимир Вълчев. 

Очаква се инициативният комитет да бъде учреден в неделя, тъй като срокът за регистрацията в ЦИК изтича в понеделник в края на работния ден. 

 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.