Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) проведе през септември три операции в уралската Свердловска област и задържа 15 участници в терористична групировка. Всички те са поставени под стража; петима от тях са арестувани, а останалите десет са чужденци и ще бъдат изгонени от Русия, съобщи пресцентърът на ФСС, цитиран от ТАСС и БТА.

Конфискувани са три килограма експлозиви, изготвени от терористите. Те планирали бомбени атентати и въоръжени нападения в региона срещу граждани на Русия.

Става дума за религиозни екстремисти, пропагандирали идеологията на международни терористични организации и подтиквали трудови мигранти в Русия към терористична дейност, уточнява на сайта си в. "Аргументи недели", като се позовава на ФСС.

Петимата арестувани ще бъдат съдени за организиране на терористична групировка и участие в нея, подпомагане на тероризма, публични призиви към терористична дейност, незаконно изготвяне и притежание на експлозиви.

По-рано този месец ФСС разби клетка на терористичната организация "Хизб ут тахрир", действала в Московска област. Арестувани са двамата й главатари и петима членове, припомня в тази връзка онлайн изданието "Лента".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.