Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Съдбата на Афганистан след водената 20 години от САЩ война означава, че големи съперници като Русия сега смятат решимостта на Запада за отслабнала, заяви днес британският министър на отбраната Бен Уолъс, цитиран от Ройтерс.

Войната в Афганистан коства няколкостотин хиляди човешки живота и трилиони долари, но сега талибаните се върнаха на власт и водещите сили на Запада бързат да евакуират своите дипломати и работили за тях афганистанци от летището в Кабул.

"Това, което ме кара да се чувствам неловко, е, че сега имаме световен ред, в който решимостта на Запада се възприема от нашите съперници като слаба", каза Уолъс пред Би Би Си.

"Това е нещо, което би трябвало да тревожи всички ни: ако се смята, че на Запада му липсва решимост и той се разпада, това ще насърчи нашите съперници като Русия", подчерта министърът пред радио Ел Би Си.

Великобритания се страхува, че завръщането на талибаните и вакуумът след хаотичното изтегляне на Запада ще позволи на бойците от "Ал Каида" да се укрепят здраво в Афганистан, едва 20 години след атаките срещу САЩ от 11 септември 2001.

БТА

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.