Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев много прилича на проекта на Слави Трифонов в началото."

Това коментира във вторник по БНТ лидерката на БСП Корнелия Нинова.

"Не просто се появиха едни нови хора, има еуфория. Много прилича на Слави в началото. Дежавю - пак беше една еуфория, не излезе да каже какво предлага. Ние задавахме въпроси. Просто едно и също, затова искаме да изчакаме", каза Нинова.

Тя призова бившите служебни министри да се конкретизират.

"Нека да им мине романтичният период. Чакаме ги на терена на истинската политика", поясни Нинова.

БСП е отворена за диалог и за търсене на решения, но ще изчака да види какво предлагат от новия проект.

На тези избори соцпартията ще се яви в досегашния формат - като коалиция "БСП за България", каза още Нинова.

"Дълбоката промяна на модела още не е започнала и корупцията няма да се пребори със смяна на хора, а със смяна на същината на модела", добави тя.

Според Нинова от "Демократична България" малко избързали с предложението за коалиция с "Продължаваме промяната" (каквато стана ясно от Кирил Петков във вторник, че преди изборите няма да има- бел. ред).

"Може би виждат щета от новия проект. Ако ИБГНИ не влезе в парламента, ако новият проект разцепи ДБ ....и може би бързат да се предложат - "вземете ни просто, за да влезем в парламента и да имаме места". Ние ще подходим по различен начин, отворени сме за диалог, за търсене на решения, но ще изчакаме да видим какво предлагат. Искаме да им видим програмата, идеите", добави тя.

От соцпартията чакат от Петков и Василев отговор на конкретни въпроси - какво ще правят с Република Северна Македония, с националния суверенитет, ще отстъпят ли пред това РСМ да бъде приета в ЕС, ако не изпълнява договора с България. Двамата трябва да споделят и какво мислят за джендър идеологията и за Истанбулската конвенция.

Лидерката на БСП е скептична и към посланието на "Продължаваме промяната" - "с десни средства, леви резултати".

"Този лозунг е надпартиен, за нас е неверен, да не кажа по-силна дума. Опитът за обезличаване на идеологията на партиите би могъл да бъде и опасен. Размиването на идеологиите - да няма ляво и дясно, е риск. Искам да видя практически как разбират това новите колеги," каза тя.

Нинова не се притеснява, че новият проект ще откъсне електорат от БСП.

"Оттук нататък е състезание между нас на терена на политиката и по-добрият да спечели", каза тя.

За новия проект се е знаело предварително, а Петков и Василев са получили благословията на президента, смята още лидерката на БСП.

Нинова добави, че Националният съвет на партията отдавна е взел решение да подкрепи на президентските избори Румен Радев и Илияна Йотова. В момента се извършва процедура по техния устав и по Изборния кодекс. До 26 септември трябва да протекат общинските конференции с номинации.

В БСП решенията не се взимат от един човек и от върха, а от долу, през всички колективни органи и най-вече да се чуе гласа на симпатизантите на партии, каза Корнелия Нинова.

Коментари

M M's picture
M M

Разликите

По-важно е, че се различават в "чагъркането" и не са "анти-" нещо си, което ще привлече избиратели след двата провалени парламента.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.