Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Смерч връхлетя тополовградското село Орлов дол снощи и нанесе сериозни щети на къщи и селскостопански постройки, съобщи Нова тв, като се позова на Областната администрация в Хасково.

Необичайно силният вятър е отнесъл навеси и една веранда на къща, изпотрошил е много покриви на сгради. Има паднали стълбове, електричеството е спряло. Изкоренени са дървета и са отнесени в реката. Високи борове са паднали в двора на църквата в селото, които вече са отрязани и се изнасят.

"Ще бъде осигурена механизация, която да премахне дърветата от реката", коментира областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов, който пристигна на място, заедно с ръководството на община Тополовград.

„Не сме успели изцяло да се справим с последиците, почистихме главната улица, по която се движат много автобуси и автомобили. По другите места днес очаквам от Общината да се формира група, която да дойде и да помогне на хората. Има отнесени 2-3 покрива. Стопанска сграда е унищожена изцяло. Трябва селото да се почисти”, каза кметът на Орлов дол Виолета Георгиева.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.