Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Най-голямата енциклопедия в света - Wikipedia - се е борила с проникване от страна на група китайци, прокарващи тезите на Китайската комунистическа партия в статиите, съобщи Би Би Си.

В крайна сметка юридическото лице, управляващо енциклопедията - Wikimedia Foundation - се принуждава да блокира седем редактори от континентален Китай и да премахне административни права на още 12.

Проникването е продължило дълго, разследването - също. Китайските агенти са хващали определени статии и са ги редактирали така, че да са позитивни към Китай и да изразяват гледната точка на китайските комунисти. Много от борбата е била концентрирана в статиите за Хонконг.

От Wikimedia признават, че нямат данни това да са хора, свързани с властите в Поднебесната империя. Те изтъкват, че има риск и за личната безопасност на редакторите в Китай, които са близо 300 души, защото тяхната лична информация е скрита след установяването на проникването. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.