Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Тричленен състав на Апелативен съд – София с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Величка Цанова изцяло потвърждава определението на Софийския градски съд, с което на 1 септевмври бе изменена мярката за неотклонение на Кристиан Николов - младежът, който блъсна с колата си и уби Милен Цветков.

Апелативните съдии възприемат изводите на първоинстанционния съд, че Николов може да бъде под домашен арест и проследяван чрез електронна гривна, което изключва дори хипотетична възможност за отклоняване на подсъдимия, гласи съобщението на съда.

"Не е отпаднало обоснованото подозрение за съпричастност към престъплението, в което е обвинен, но в същото време опасността от извършване на друго престъпление е намаляла като интензитет и мярката „домашен арест“ може да обезпечи изцяло присъствието на Николов и приключването на съдебния процес, воден срещу него в първоинстанционния съд. Подсъдимият има и наложена забрана за напускане на страната", допълват тримата съдии, цитирани от пресцентъра.

Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Както Клуб Z писа, делото срещу Кристиан, който удари на 19 април м.г. Милен Цветков на кръстовището на кв. "Хладилника", тече бавно, въпреки че бяха разпитани всички очевидци на кръстовището, включително и приятели на Кристиан, с които е бил в една компания в нощта преди катастрофата.

Сега се изреждат върволица свидетели - предимно вещи лица от многобройните експертизи, назначени от съда. Подкрепени от главния прокурор Гешев, обвинителите ще опитат да докажат убийство в условия на "непряк умисъл", а не причиняване на смърт по непредпазливост.

Коментари

Съдията!

Калпакчиев сигурно стана с милион по-богат!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.