Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След година и четири месеца в ареста, подсъдимият за смъртта на журналиста Милен Цветков чу мярка за неотклонение, различна от "задържане под стража".

В рамките на днешното заседание по същесство Софийският градски съд наложи на 23-годишния Кристиан Николов "домашен арест", който той да изтърпява с електронна гривна.

Според съдебния състав, 16-месечният престой в ареста е дал своето отражение върху Кристиан Николов, предаде БНР. В предварителния арест той е бил с добро поведение, получил е писмена похвала от началника на затвора и е помагал на администрацията. Няма опасност и да се укрие или да извърши друго престъпление.

Николов, който е подсъдим, че умишлено причини смъртта на тв водещия на Великден миналата година, обаче фактически остава под стража, докато окончателно не се произнесе втората инстанция - Софийският апелативен съд.

Прокуратурата вече обяви, че ще протестира решението пред Софийския апелативен съд, каза наблюдаващият прокурор Иван Кучиев. 

Адвокатът на Николов - Константин Симеонов коментира:

„Всеки ден арест е ново обстоятелство - такава е практиката на Европейския съд. В момента се получава отлагане на делото по независещи от нас причини. Очевидно все пак от изминалия достатъчно дълъг период от време на задържане, тове е и факторът, който е повлиял на съда за да вземе решението си за домашен арест. Ние говорим за това, че е прекалено продължително задържането вече доста време“.

Клуб Z напомня, че обикновено за "разумен" срок на задържане се счита 8 месеца, а при особено тежки пресътпления - двойно. При по-големи периоди подсъдимите почти задължително (успешно) осъждат България. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.