Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

22-годишният Кристиан Николов, който влиза днес за пръв път в съда, да му гледа мярка за неотклонение, вече е с променено обвинение - умишлено убийство.

Това съобщават от Софийска градска прокуратура, която е преквалифицирала обвинението срещу младежа, който уби на кръстовището на "Хладилника" Милен Цветков.

Промяната е, че той вече ще отговаря по чл. 342 ал. 3 буква "в" от НК, който предвижда "лишаване от свобода от десет до двадесет години, а в особено тежки случаи - от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор".

За тази цел ще тябва да докажат умисъл (т.е. - че той е седнал зад волана с идеята да убива, б.р.)

Първоначалното му обвинение, според прокуратурата, бе по чл. 343, ал. 3, иначе казано - извършено в упоено състояние, но все пак по непредпазливост, което предиждаше "лишаване от свобода от три до петнадесет години, а в особено тежки случаи - лишаване от свобода от пет до двадесет години".

Синът на изпълнителната директорка на Винпром "Карнобат" е бил на 4 вида наркотици към момента на сблъсъка, твърдят още от прокуратурата - амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Според БНТ се проверяват данни, че Кристиан се е дрогирал с едно от най-скъпите синтетични наркотични вещества адренохром, наричано още "сатанинския наркотик". Веществото е дериват на адреналина.

Прокуратурата поиска постоянния арест на Николов с мотиви, че ако е на свобода младежът може да извърши друго престъпление, както и да се укрие.

Най-вероятно късно нощес съдът ще се произнесе за мярката на младежа. 

Ето и цялото съобщение на прокуратурата:

Софийска градска прокуратура преквалифицира обвинението спрямо Кристиан Николов, като на същия е предявено ново, по-тежко обвинение за извършено от него умишлено престъпление по чл. 342, ал. 3, б. „в”, във връзка с ал. 1, пр. 3 от НК.

На 19.04.2020 г., около 18.00 ч., в района на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен” с бул. „Черни връх” в столицата, обвиняемият Николов, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил Audi Q7, нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков. Случаят е особено тежък, тъй като деецът е управлявал моторно превозно средство след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението, като деянието е извършено на оживено място.

Съгласно разпоредбата на чл. 342, ал. 3, б. „в” от Наказателния кодекс за особено тежки случаи наказанието е от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор.

По делото е изготвено предварително заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия, от което е видно, че вследствие на удара от ПТП на Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми - счупване от 3 до 11 ребро, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на извършителя на престъплението - „задържане под стража“.

Във връзка с множество запитвания от журналисти, отнасящи се до медийното отразяване на съдебното заседание по внесеното от СГП искане, ви уведомяваме, че осигуряването на достъп в сградата на Съдебната палата е от компетентността на председателя на ВКС.

Късно вечерта Софийският градски съд постанови, че Николов остава в ареста. Въпреки изразеното от него желание да бъде пуснат, за да завърши образованието си в Берлин, съдът сметна, че това е предпоставка да се укрие. 

Ключови думи

Коментари

Костадин Генчев's picture
Костадин Генчев
Косьо Генчев

Прокурорски дебили!!!

Вие не знаете ли, че няма съд, който да приеме такова безмозъчно обвинение?! Не само в България. И на о-в Тамбукту няма! Или пък много добре го знаете. Кое от двете е вярното "обосновано" предположение? Това обвинение е несъстоятелно и ще падне. А вие, ментално-недоразвити индивиди, друго обвинение ще имате ли или ще си променяте "мъдрото" становище последователно със отхвърлянето му от съдебните инстанции??? Или пък мамичка, на кретенчето де, има и някоя и друга "излишна" пара, 'дето можете да "забършете"?

...

"Слави Ангелов: Такива като Кристиан, който уби Милен Цветков, ги наричат домашни любимци! Те са абонирани за всички бързи и лесни пари в страната ... Сигурно ви звучи прекалено, но това са добре смазаните мутренски схеми от 90-те години За жалост, всички виждаме - те са актуални и днес. Защо се стигна до тук, е много дълга тема с чалга елементи, за която лично на мен ми втръсна да пиша вече 26 години - за незаконното бързо забогатяване, за отсъствието на държава и правосъдие, за неизлечимо болното общество и преобърнатата ценностна система, в която е модерно да си крадец и тарикат, а ако си честен, си загубеняк и лузър"

Пунт и пластика!

Гешефтурата се подиграва с такова обвинение! Можеха да го обвинят за земетресенията по света или някое торнадо! Със същия ефект щеше да е в съда! Целта е делото да се връща, връща,.... бащата на Симона ли се погрижи за това? Посмяхте ли да напишете какъв прокурор е баката на Симона?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.