Председателката на кратките 45-о и 46-о Народно събрание Ива Митева изглежда доволна.

"Виждам, че хората ме харесват", казва тя възоснова на кореспонденцията, която получава на страницата си във "Фейсбук".

Митева беше събеседничка тази вечер в рубриката "След новините" на бТВ.

Тя каза, че не е получавала покана за неродения още политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев. Не скри обаче, че  има добри отношения и с двамата, както и с колегата им Атанас Пеканов.

Опитите за разцепление на групата на нейната партия "Има такъв народ" до момента са неуспешни, ако се съди по думите на Митева.

"Парламентарната ни група е много единна", заяви тя.

"Мене ме слушат много заради опита, който имам", похвали се тя, говорейки за колегите си от парламентарната група.

Митева (48 г.), бивша правна експертка в парламента, каза, че най-много в последните два парламента я е разочаровало "отношението между колегите".

"Извън камерите сме съвсем нормални и много различни", каза тя.

Митева заяви още, че в подкрепата на ДПС за нейния изобр на поста не е видяла някакъв знак, нито е разбрала някой да е поискал нещо от нея.

Председателката на НС повтори мотивите си да не свика извънредно заседание на парламента преди разпускането му в четвъртък.

"Ако бях свикала извънредно заседание в нарушение на правилника, щях да бъда обвинена в злоупотреба с власт", каза Митева.

Тя поясни, че при постоянно действащ парламент и липсата на извънредни обстоятелства нищо не е налагало да се свиква извънредно заседание, като в същото време правилникът е ясен, че законодателните доклади трябва да се дадат на депутатите поне 72 часа преди заседанието.