Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Завърши строителството на газопровода "Северен поток 2". Това съобщи тази сутрин изпълнителният директор на "Газпром" Алексей Милер, предаде Ройтерс.

Преди газопроводът да заработи, той трябва да бъде сертифициран. Очаква се този процес да отнеме до четири месеца, но срокът ще започне да тече едва след като бъдат подписани всички документи, което пък може да се случи след проверки от страна на германското икономическо министерство и "Газпром".

"Шефът на борда на мениджърите Алексей Милер обяви на сутрешна среща в "Газпром", че строителството на "Северен поток 2" е било напълно завършено днес в 08:45 часа московско време", обявиха от руската компания.

Газопроводът с годишен капацитет 55 милиарда кубически метра газ свързва Русия и Германия по дъното на Балтийско море. "Северен поток 2“ се състои от две успоредни тръби, всяка от които се простира на дължина от 1230 километра и се очаква да доставя енергия на около 26 милиона домакинства годишно.

"Газпром" започна строителството на проекта на стойност 11 милиарда долара преди пет години. Той бе спрян временно в края на 2019 г., след като тогавашният президент на САЩ Доналд Тръмп наложи санкции с аргумента, че той засилва енергийната зависимост на Европа от Русия. Москва възобнови изграждането на "Северен поток 2" през декември 2020 г.

Останаха недовършени около 160 километра от газопровода, основната част от които в датски води.

Проектът се финансира наполовина от "Газпром", като останалата част са инвестиции от европейските партньори на руския концерн - германските компании Uniper и Wintershall-Dea, британско-нидерландската Shell, австрийската OMV и френската Engie.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.