Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Страните членки на ЕС могат да пристъпят към свои планове за поставяне на трета ваксина срещу COVID-19, преди Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) да излезе с регулаторно становище по въпроса.

Това заяви днес Марко Кавалери - завеждащ отдел „Биологични заплахи за здравето и ваксинационни стратегии“ към Агенцията.

Той уточни, че на този етап се проучват данните от поставянето на подсилваща доза от ваксината „Комърнати“ на 300 души 6 месеца след втората доза. Резултатите ще бъдат обявени след няколко седмици. Препаратът е на компанията „Пфайзер“.

Кавалери заяви, че този вариант се отнася за хора с отслабена имунна система и приоритет трябва да остане пълното ваксиниране там, където това е възможно.

Освен доминиращата мутация Делта се разглеждат още вариантите Ламбда и Ми, допълни специалистът.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.