Не разговарям с Татяна Дончева. Това каза в Народното събрание днес председателката Ива Митева по повод скандала на нейната партия с депутатката от ИБГНИ, която те обвиниха в предлагане на подкуп.

Тя посочи, че причината за това е скъсването на проекта за решение, когато се обсъждаше казусът с отказа на Пламен Николов да е кандидат за министър-председател.

"Г-жа Дончева още в 45-ия парламент се опита дори да кадрува. Когато тя излезе с едно изявление и каза, че съм правила кабинет и съм го редила със Слави Трифонов по нощите й, се обадих й и казах кога го е чула от мен. Тя тогава много учудено ме попита: "Ама не си ли?"

Според нея това поведение е "отвратително" и не приема подобни интриги. Наскоро Митева призна, че е разколебана дали да се кандидатира отново за депутат, след като се е сблъскала с грозната страна на политиката.

Митева критикува Дончева и за прилагането на правилника на парламента при гласуването на закона на НСО миналата седмица.оментира и к

"Много ясно Конституционния съд казва кога има кворум и как се гласува. Кворумът установява брой присъстващи, а не участващи в гласуването", заяви председателката. "Татяна Дончева да спре да импровизира и да прилага правилника, както трябва."