Предизборната прегръдка е коварна като секса. Прекалиш ли с ласките, може да не се стигне до пенетрация, т.е. проникване, в парламента. Ако не улучиш партньора, пак се крие голям риск. Хем да не проникнеш, хем да не вземеш партийната субсидия, защото вече си се прегърнал като коалиция и прагът става 4%. Справка Красимир Каракачанов.

Войводата обаче си взе поука, разтрогна с Валери Симеонов и така даде началото за разместване на предизборния пасианс.

Бившият военен министър обяви официално, че отива сам на следващите. И направи добре, сам има по-голям шанс, отколкото прегърнат с Валери. А и зад гърба му диша Копейкин, напънат да стане вече Рубльов.

ГЕРБ не само че няма да пуснат СДС, но и ще продължат да го прегръщат до посиняване. Тази абревиатура и история им е паспортът за Брюксел. Иначе Борисов е десен толкова, колкото на Меси му е силен десният крак. Лидерът на ГЕРБ е такъв, какъвто трябва да бъде в дадения момент. Талантлив е безспорно.

"Има такъв народ" няма да прегръща никого. Демонстрира го по време на двата избора. Причината е ясна - прекалено много се обича. Освен това разбра, че мястото ѝ е да е опозиция. 

Най-сложно е при БСП, или както е коалицията "БСП за България". Цели 11 партии и движения на последните избори. Има една закономерност - на по-предишните са били шест. С други думи - колкото повече калабалък, толкова по-нисък изборен резултат. И няма как - не можеш да угодиш на всички в коалицията с депутатско място от една страна, а от друга си отваряш вътрешнопартийни битки за раздадени на партньорите мандати. Ще видим сега Нинова каква тактика ще се избере. Във всеки случай тя трябва да има предвид, че колкото повече разширява периферията, толкова повече лъсва... и прочие.

В ДПС са ясни. Проникват си без проблем в парламента и без ортаци. Оттам-нататък започва алъш-веришът. Закон ли, добре, но мойта порция колко е? Почетният председател е от стара коза яре. 

Мая Манолова и Татяна Дончева ще се прегръщат още. Иначе са отвън с двата крака със сигурност. Макар че могат и прегърнати да не се събудят в пленарната зала. Протестите, които им вдигнаха процентите, никакви ги няма.

Вече няма гориво, няма скорост, а пък се появиха и едни съмнения за гигантски подкупи. Българската съдебна машина е много точна. Ще има новини всеки ден до изборите.

Сякаш в най-добра позиция са от коалиция "Демократична България". Успяха да не се изпокарат по пътя си, имат ясни позиции към другите партии, кандидати за парламента, сякаш са най-склонни да чуят, без непременно да приемат различни политики. Неслучайно от избори на избори те вдигат своя резултат. Взеха София, вече са разпознаваеми и в другите големи градове. В провинцията, при очевидния местен феодализъм им е по-трудно, но и там вече пробиват. При тях опасността е една - вече всички им дават трета, втора, че и даже първа позиция на следващите избори. А когато си успял, започват да се навъртат много приятели. Протягат ръце за предизборна прегръдка и обещават много любов.