В първия си коментар на текущия скандал между депутата от ИТН Радостин Василев и депутатката от ИБГНИ Татяна Дончева, лидерът на ИТН Слави Трифонов отново обвини медиите, че представили Дончева в бяло, а неговите хора - в черно. 

"Снощи Татяна Дончева в първия си коментар след разкритията на Радостин Василев заяви, че е ходила при още десетина депутати на “Има такъв народ”. И де факто призна, че е правила опит да разцепи парламентарната група на “Има такъв народ”. Ако това не е грандиозен скандал в една парламентарна демокрация, в която всички се кълнем - здраве му кажи. Всъщност, едва ли има депутат в българския парламент, който би напуснал групата си и би изневерил на своите избиратели, само заради милите очи на Татяна Дончева или заради симпатичния й тревненски диалект.

Разбира се, за политическите противници на “Има такъв народ”, особено в предизборна ситуация, действията на заместник-председателя на Народното събрание не са скандални. Според тях няма нищо мерзко и престъпно в действията на Татяна Дончева. Татяна Дончева е пич, щото “виж как хубаво плюе по чалгаря Слави Трифонов”. Тя е в бели дрехи, а в черни сме пак ние, удобните обичайни виновници напоследък - аз, Тошко Йорданов, Радостин Василев и всички от “Има такъв народ”.

Голямата част от така наречените “медии” също не намират никакъв проблем в действията на Дончева. Това е повече от разбираемо, защото тези така наречени “медии” са слуги на същите тия наши политически противници. От близо два месеца ние сме им основният враг. Сега е модерно, каквото и да се случи, виновниците да сме аз и “Има такъв народ”. А на парламентарната демокрация, на истината, на морала - майната му. Че някой отправя цинични и нечистоплътни квалификации към настоящия си коалиционен партньор и към лидер на партия, с когото също е преговарял за коалиция - майната му”, пише Станислав Трифонов.


"За така наречените “медии” обективната истина няма значение, значение имат поръчковите лъжи и внушения", смята тв водещият, който направи партия на недоволните от системните играчи в политиката, но три пъти не успя да поеме отговорност да състави кабинет и поеме управлението.

"Медиите едва ли ще попитат какво прави Татяна Дончева близо два часа в офис на депутат от “Има такъв народ”, след като по-рано самата тя твърдеше, че такива офиси не е посещавала? Едва ли ще попитат Татяна Дончева как хем твърди, че депутатите на “Има такъв народ” са депутати на Маджо, на Доган, на Карадайъ, и хем ходи да се пробва да отцепва депутатите на Маджо, на Доган, на Карадайъ? Разбрах, че поне са я попитали за онова “500к”, написано на листче срещу определени имена, но пък тя не си спомняла дали е писала…

Всъщност, историята с Дончева за пореден път показва колко мръсна работа е политиката у нас. И за пореден път доказва, че тези, които от сутрин до вечер говорят в телевизионните студиа за задкулисие, умело плуват в него", пише още Трифонов.


"А вие, уважаеми сънародници, разбирате ли какво се случва? И какво ви се казва - “Няма значение за кого ще гласувате, ние после ще отцепим депутатите от партията, за която сте гласували, и тези депутати ще играят по нашата свирка и ще гласуват, каквото им наредим”. Нима това не се случи във всички предишни парламенти? Нима не помним колко депутати напуснаха партиите си и станаха “независими”? Нима забравихме “златните пръсти”? Е, с “Има такъв народ” не им се получи. Защото “Има такъв народ” не играе по ничия свирка.

Убеден съм, че промяната в България е възможна, ако хора като Татяна Дончева, които искат да подменят вашия законен, демократичен вот на всяка цена в името на нечий чужд интерес, бъдат отстранени от политическия живот. Убеден съм, че промяната е възможна, ако има повече знаещи и смели хора като Радостин Василев, който не се сниши, не си замълча и който заложи успешната си кариера на адвокат, за да каже истината. Истина, която е готов да каже и пред детектор на лъжата. Ако Дончева се яви с него и й стиска”, пише Трифонов.