На 12 август в 17,30 ч Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ отива в офиса на депутата от ИТН Радостин Василев, за да го убеждава да разцепи групата на партията и ако нейната партия получи третия мандат от президента, да може с тези гласове да реализира правителство. Това каза председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов по телевизията "7/8 ТВ".

"Когато стана ясно, че няма да реализираме кабинет, получих поредица от обаждания от г-жа Татяна Дончева, с която се познавах бегло преди това, защото тя е наказателен адвокат на клиенти, на които аз съм граждански адвокат. Познавахме се професионално, но не и лично. Потърси ме 2-3 пъти по телефона, среща ме в Народното събрание и ме помоли да се видим на дискретно място. Съответно аз веднага ти споделих (б.р. на Тошко Йорданов).

Г-жа Дончева каза, че Николай Хаджигенов е педе*** с три деца и бил действащ агент на ДАНС. Тя обиди Корнелия Нинова, че е тъпа овца. Поведението й беше странно. Г-жа Дончева започна отдалеч, че вярва, че в ИТН има нормални 50 души, които да избутат сценаристите в ъгъла, защото те пречели на това да се формира кабинет. Изслушах я. Разказа, че трябва да ви отстраним от ръководството и тогава ще се получат нещата с тази партия и тогава ще се работи добре”, каза Василев.

"500 k" е пишело на листче, което Дончева държала пред себе си и пишела имена на знакови лица от групата на ИТН, сред които експертът Иван Хиновски, зам.-председателката на групата Виктория Василева, самият Радостин Василев и председателката на НС Ива Митева, но в последствие задраскала името й. Дончева не предложила словесно на Василев пари, нито му е показвала листчето пред лицето, но той го разчел като намек.

Видеокамерите пред офиса на Василев са заснели  как тя влиза и излиза от него на 12 август.

Клуб Z потърси за коментар г-жа Татяна Дончева.

"Аз съжалявам, но нямам никакъв друг избор, освен да потърся правата си срещу Радостин Василев и Тошко Йорданов по съдебен път. "Разкази с неочакан край", които завършват с "аз не мога да кажа, че тя ми е предлагала пари, но така ми се стори",   няма да свършат никаква защитна работа на колегата Василев. Аз съм се срещала с него, да, както и сигурно с още десет души от тяхната параламентарна група. Позицията ми при всички срещи е била тази позиция, която е публично изразена и в интервютата ми - от "Панорамата" при Бойко Василев до наши дни.  Тогава им обясних, че ние не можем да подкрепим този списък от имена, защото ключовите министри могат да провалят едно правителство и е важно кои са те. Темата на разговори ни е била какво трябва да се прави, ако искат да оставят следа в политиката, а не глупостите, които правят.  За какво е това участие на Василев при Тошко - ами излез и кажи: тя ми предложи пари...  защо бягаш от детектора на лъжата... Интересно, дават ли си сметка кой е този, който утре ще отиде да говори с тях - при положение, че те след това могат да си измислят всякакви "казани" неща."