Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не пропусна да отправи остри критики към президента Румен Радев и днес, в две живи включвания в социалната мрежа Фейсбук - както и към всички други партии.

Основната му критика бе към промените в Закона за НСО, приети от парламента.

"Това е моделът Радев - застой, хаос и разруха. Явно трябва да изпълните заръката на олигарсите да ни оставите лесни мишени. И на Патриарха да вземете охраната. Как не ви е жал за него поне бе? Единствено шайката на Радев ще бъде охранявана от народната любов - за 50 млн. лева охрана".

Нечувано е в Европа главен прокурор да няма охрана, защити Борисов и Иван Гешев.

"Застой и хаос. Това донесе Слави Трифонов, Тошко Йорданов, Радев и цял ден ме коментират. А бе какво ви пречи ГЕРБ, видя се, днес имате пълно мнозинство, направете правителство и управлявайте. Защо не правят правителство и защо не управляват, попита той. Защо ще харчи сто милиона и нещо пак за избори, това е един лот на магистрала, бе хора", каза още Борисов.

Според него Радев и Кацаров са отговорни и за провала на ваксинационната кампания - без тях сме можели да достигнем 70% имунизирани досега.

"Епидемии - изпуснати! Без ваксинационна програма, провалена лично от Радев и неговите антиваксери. И сега затварят бизнесите, затварят всичко и казва "мерки". Ама мерките са парите на данъкоплатците. Вместо юни, юли и август да се ваксинира всичко масово. И сутринта Кацаров вика "ами да се ваксинираме". Ма когато се обърне каруцата е това ваксиниране!", възмути се бившият премиер.

Както Клуб Z разкри, Стойчо Кацаров работи с бюджета за информационна кампания за ваксините, оставен му в наследство от здравния министър на ГЕРБ Костадин Ангелов - в размер на едва 10 532 лв.