Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От утре Италия въвежда т.нар. зелен пропуск за университетите, училищата, влаковете на дълги разстояния, самолетите и корабите. Той вече е въведен за заведенията на закрито, басеините, спортните зали и стадионите.

Френският президент Еманюел Макрон рискува седем месеца преди президентските избори да въведе също зеления пропуск и спечели, пише днес "Политико".

"Журнал дю диманш" публикува свое обобщение на сондажи, според което днес Макрон се радва на 41% одобрение в сравнение с 24% в началото на бунтовете на "жълтите жилетки".

Зеленият пропуск е свидетелство, че си напълно ваксиниран срещу КОВИД-19 или че си го преболедувал или че имаш отрицателен тест.

Протести срещу пропуска с претенцията, че той е форма на дискриминация, имаше в цяла Европа, включително във Франция и в Италия. Въпреки това техните правителства го въведоха.

Не съм забелязал демокрациите им да са пострадали от това. Но много човешки животи бяха спасени.

За кого ще гласувам на следващите избори? За този, който в първия ден от управлението си ще въведе и в България зелен пропуск. Не вярвам някой да му стиска да го въведе преди изборите.

Да, кой какво прави с тялото си е личен избор. Но когато става дума за смъртоносна и силно заразна болест, която вече е взела 4,5 милиона жертви по целия свят, изборът няма как да бъде само личен.

Свободата на някой да разнася зараза нарушава моята свобода на движение и правото ми на живот. Ако пак ме затворят у дома или ако, не дай Боже, ме сложат на изкуствено дишане, ще го дължа на тези, които отказват да се ваксинират.

От волята и силата на държавата да брани правата и свободите ми и да гарантира, че те не нарушават правата и свободите на другите, зависи каква държава е тя.

Отблъскващо е лазенето на политическата класа от всички цветове у нас пред избирателите,  които вярват, че Земята и плоска и че ваксините ги чипират.

Тази класа претендира, че иска да направи страната ни "просветена" и да ни заведе в ерата на изкуствения интелект, но се подмазва на липсата на естествен.

Тя лъже, че я е грижа за народа, а иска просто той да я избере такъв, какъвто е. Тя живее от простотията и затова не смее да спре нейното възпроизводство.

Пред тази класа предпочитам ексцентричния президент на Филипините Родриго Дутерте, който заплаши антиваксърите в страната си да ги арестува и да им "бие ваксина в задниците", ако откажат да се ваксинират срещу коронавируса. 

Всъщност, ваксините срещу коронавирус се бият в рамото и не болят.

Коментари

i l's picture
i l
ivanll

айде пак

Какво точно доверие искате да има към правителства и новосъздадените ваксини, като през цялото време правителствата по света правиха само свинщини, всяваха паника, публикуваха разнородни глупости и всякакъв вид некадърна пропаганда. Не бяха казани елементарни неща за коронавируса в ефир, раздуваха се бройките починали от коронавируса, смитат се под килима починалите заради отказана лекарска помощ и като цяло нямаше нито 1 реална мярка за увеличаване на капацитета на болниците и са по-добро снабдяване на лекарите с консумативи. Сега да се направел зелен пропуск, защо трябва пак някакви безумни документи да печатаме и разпространяваме, като може да има 1 сайт за проверка на корона статус, който да струва жълти стотинки на данъкоплатците? Подобно на корупционният, извинете, еко стикера на колите, дето пак някой ще прибере едни пари. За капак, както знаете, ваксините не са 100% безопасни, като рисковете не са за подценяване. Едни си изкарват цялото корона заболяване от ваксината, други правят автоимунни заболявания, а на някои им стават хематоми, като са късметлии когато хематома не се падне в мозъка. За завършек, ще поемете ли отговорност за починалите, на които им е сложена на сила ваксината и са получили усложнения?

Да ти бият на теб експериментални ваксини!

Ама отнемете му думата на този всезнайко и на санитар-нацисткото му "мнение"! Щом иска да е в безопасност, да си седи вкъщи и му бийте по една ваксина месечно - така ще предпази и себе си, а и околните. И най-вече, ще му се повиши умствения капацитет, защото ваксините доказано намаляват риска от заразяване, като успоредно с това подтикват синтезирането на серотонин и развитието на невронната мрежа в мозъка.

Sin

Много правилно. Тези, които отказват да се ваксинират, трябва да имат ограничен достъп до заведения, театри, стадиони и всички събития с повече хора, дори и на открито. Откъде накъде плоски манерки ще застрашават живота и здравето на другите и особено на децата, за които ваксините все още не са напълно готови ?

Антон

Брътвеж! Господин-чо, ако щеш и 100 ваксини да си набиеш(в рамото или в гъза, по избор) можеш да разнасяш и предаваш вируса точно колкото и неваксиниран човек. Той е по ръцете ти, в носа, в устата. Разнасяш го и го предаваш. С и без ваксина! Неоспорим факт. Друго няма какво да се коментира...

Пропускаш!!!!

Че ваксинирания не размножава вируса и предава незначителен вирусен товар!!! А точно вирусния товар определя дали приемника ще се зарази, ще кара леко или тежка форма на Ковид!

Sin

Това Мангъров ли ти го каза ? Или Троловете-“експерти”? Невежеството води до мракобесие и мизерия, която днес в Европа се среща вече единствено тук при нас. И явно ви харесва, за съжаление.

Аз ще гласувам....

за този който премахне МОЧА и всички тотеми на окупаторите ни!

как ?

"Свободата на някой да разнася зараза нарушава моята свобода на движение и правото ми на живот. " Ми ваксинирай се бе маймун, аааа чакай, ама ти вече си ваксиниран нали? Ей заради такива като тебе днес антиваксър стана синоним на здравомислещ, а проваксър стана синоним на олигофрен

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.