"Лудогорец" се падна в група F на Лига Европа - с португалския "Брага", белградския "Цървена звезда" и датския "Мидтиланд". Това отреди тегленият в Истанбул жребий.

"Орлите" са играли и срещу трите съперника в евротурнирите - с "Брага" и "Звезда" с успех, не и с "Мидтиланд".

Двубоите започват на 16 септември. И приключват на 9 декември.

През лятото на 2016 г. "Лудогорец" елиминира сръбския гранд по пътя към групите на Шампионската лига след 2:2 в Разград и 4:2 на ст. "Мала Маракана".

На следващата година бе в група с "Брага" в Лига Европа - 2:0 като гост и 1:1 на родна земя. Тогава българският шампион отиде в елиминациите напролет.

А през 2020 г. "Лудогорец" загуби от "Мидтиланд" с 0:1 в един мач в квалификациите на Шампионската лига.

Тази година регламентът е по-различен заради наличието на трети турнир - Лига на конференциите. Победителите в групите отиват на осминафинали. За тях има плейофи между заелите вторите места и третите от Шампионската лига.

А третите излизат срещу вторите в групите на Лигата на конференциите - вече за продължаване в тази надпревара. Така "Лудогорец" има доста добър шанс за европейски гастроли и през следващата година.

И заради това, че съперниците са приемливи, "зелените" се разминаха с някои от фаворитите за отличието - тимове от водещите страни на континента.

Жребият по групи:

"Лудогорец" вече си осигури 8,6 милиона евро - 5 млн. бонус от УЕФА за достигане на плейофа на Шампионската лига и 3,63 млн. за влизане в групите на Лига Европа. Победа в групите носи 630 000 евро, а равен - 210 000. Първенецът във всяка група грабва 1,1 млн, вторият - 550 000, третият - 500 000.