"Рома", "Зоря" (Луганск) и "Бодьо Глимт" (Норвегия) са съперниците на ЦСКА-София в групите на новия турнир Лига на конференциите.

"Червените" отново излизат срещу "Рома" - двата тима спориха и през миналата година в Лига Европа. Тогава българският отбор записа 0:0 в италианската столица, а в София срази "вълците" с 3:1 на 10 декември (горе).

Жозе Моуриньо се връща в България - миналото лято той имаше визита на "Локомотив" (Пловдив) начело на "Тотнъм".

И тук, подобно на Лига Европа, надпреварата стартира на 16 септември, а краят на груповата фаза е на 9 декември. Финалът догодина е на новия стадион  в Тирана. Това е причината жребият да бъде теглен от бившия албански национал Лорик Цана. Той определи съдбата на ЦСКА-София.

На осминафиналите директно се класират победителите в осемте групи. Подгласниците играят плейофи с третите в Лига Европа за попълване на останалите места.

ЦСКА-София може да претендира именно за втората позиция. Преди две години "червените" играха със "Зоря" и отпаднаха в квалификациите на Лига Европа след 1:1 в София и 0:1. "Бодьо Глимт" обаче не е за подценяване - все пак е шампион на Норвегия. Досега не е излизал срещу български отбори.

Пълният жребий

ЦСКА-София заработи 2 940 000 евро за влизане в групите. Всяка победа ще вкарва в касите на отборите по 500 000 евро, а равенство - 166 000. Победителят в карето взема 650 000, а подгласникът - 325 000 евро.