"Лудогорец" няма да играе в групите на Шампионската лига, а отново в тези на Лига Европа. В плейофа за Турнира на богатите българският представител победи "Малмьо" с 2:1, но отпада с общ резултат 2:3.

Шведският отбор потрепери на реванша в Разград, но е краен победител, за трети път ще спори с най-големите в Европа и утре ще научи съперниците си. "Лудогорец" пък ще узнае своите в Лига Европа в петък. Това е първа загуба на "Малмьо" този сезон, но тя се оказа недостатъчна за краен успех. 

Първото полувреме беше наситено със събития. Още в началните минути Чолак накара вратаря на "орлите" Кахлина да се намеси. В 10-ата "Лудогорец" поведе след разбъркване в наказателното поле при корнер - Антон Недялков, който си изработи ситуацията, прониза шведската врата. Отлично начало - 1:0.

"Малмьо" обаче реагира, пое контрола и започна да владее топката с явното намерение бързо да изравни. Това стана в 16-ата след прекрасен удар на Рикс, но попадението бе отменено с ВАР заради много "тънка" засада.

В 31-ата първата Каули Оливейра, един от лидерите в българския отбор, получи контузия и бе заменен от младока Доминик Янков. Малко след това и гостите дадоха жертва - травма извади от битката вратарят им Далин, замени го Диавара. Той имаше доста работа и прояви стабилност.

В 42-ата "Малмьо" все пак изравни - сърбинът Бирманчевич реализира от свободен удар, с помощта и на рикошет от стената, заблудил Кахлина - 1:1.

А и двата отбора имаха голови ситуации преди и след това, като "Лудогорец" осъществи натиск преди двата отбора да се оттеглят на почивка.

"Зелените" взеха превес и тръгнаха напред с доста повече рискове през втората част. Това се отплати след час игра, когато - отново с ВАР, бе отсъдена дузпа за "Лудогорец" за игра с ръка. И Пиерос Сотириу върна надеждата - 2:1.

До края се игра предимно в половината на "Малмьо", на моменти и само в наказателното поле на шведския първенец. В няколко ситуации "орлите" се разминаха с трети гол, който би пратил спора в продължения. Имаше разминавания с топката и разбърквания - не достигна завършващ удар.

"Малмьо" все пак се справи добре в защита. А "Лудогорец" все пак ще играе европейски мачове поне до Коледа.