Наско Сираков призна, че е започнал преговори със Станимир Стоилов за връщането му в "Левски" като старши треньор. Той прави това с изявление, публикувано на официалния сайт на клуба.

Вчера управата на "сините" прие оставката на Живко Миланов, тръгнал си след четири загуби от пет мача от началото на сезона. 

"Левскари,

Обръщам се към всички Вас, за да Ви информирам, че днес, 23 август в Хасково се срещнах с най-успешния треньор на „Левски“ Станимир Стоилов. Воден от убеждението, че той е единствената опция за излизането на клуба от изключително тежката ситуация, в която се намира, му предложих да се завърне в „Левски“ и да помогне на любимия отбор.

В разговора ми с него бях максимално коректен, открит и честен относно финансовото положение на „ПФК Левски“, което към този момент не е добро. Споделих убеждението, че именно той е човекът, който може да обедини „синята“ общност и да изведе отбора от кризата, в която се намира. Станимир Стоилов винаги е бил първата ми опция за старши треньор от момента, в който станах мажоритарен собственик на „ПФК Левски“. Разговорите ни със Станимир Стоилов ще продължат идните дни.

Ваш Наско Сираков"

Това гласи съобщението. Името на Стоилов се споменава от левскарите за завръщане още от началото на лятото. Това стана първо покрай преговорите с Джоузеф Диксън, който искаше да превърне "Герена" в модерен търговски комплекс с нов стадион, инвестирайки огромна сума в България. Тогава мистериозният британец каза, че иска Стоилов за наставник. Но до официална оферта не се стигна.

Преди дни пък фенската фракция "Ултрас Левски" заяви, че е провела среща със Стоилов, който поставил единственото условие клубът да е финансово стабилен, за да изплаща редовно парите на футболистите. Това може да се окаже ключът към привличането на Мъри, стига "Левски" да подпише нов спонсорски договор с "Палмс бет" за няколко милиона лева годишно. Предстои и Общо събрание на 31 август.