"Левски" ще има нов старши треньор - клубът обяви днес, че оставката на Живко Миланов е приета на заседание на Надзорния и Управителния съвет. В съобщението се казва, че преговорите за негов наследник стартират в началото на следващата седмица.

"Сините" записаха четири загуби от пет мача този сезон. След последната - 1:3 срещу "Ботев" (Пловдив) в събота, Миланов подаде оставка. Той направи нещо подобно и преди две седмици, но тогава получи вот на доверие от Наско Сираков.

Не е ясно дали босът ще се насочи към Станимир Стоилов, за когото се спекулира, че е пред завръщане на "Герена". На среща с фенска организация той е заявил, че единственото му условие е играчите да си получават заплатите и премиите редовно. Което пък е свързано с подписването на мащабен договор за спонсорство и други услуги с компанията "Палмс бет".

Говори се, че тя ще спусне и финансов директор на ст. "Георги Аспарухов". След броени дни "Левски" ще проведе редовно Общо събрание.

Пълният текст на позицията за Живко Миланов:

"Левскари, днес, 22 август Надзорният и Управителният съвет на „ПФК Левски“ на съвместно заседание взе решение да се съобрази с желанието на наставника на представителния отбор Живко Миланов да се оттегли от поста.

Изказваме огромната си благодарност към него за това, че пое изключителната отговорност да застане начело на отбора в безспорно най-тежкия момент в историята на клуба. Убедени сме, че лошите резултати на „Левски“ от началото на сезона не трябва да бъдат приписвани единствено на Живко Миланов.

Разговори за нов старши треньор на „ПФК Левски“ ще стартират в началото на новата седмица."