Рафаел Надал е третият голям в мъжкия тенис, който няма да играе до края на сезона - след Роджър Федерер и Доминик Тийм. 

Матадора обяви в обръщение, че страда от травма на стъпалото повече от година и има нужда от по-дълга почивка. Той ще пропусне US Open и останалите турнири до края на годината, сред които финалите на ATP.

Така Новак Джокович, който се оттегли в почивка след Олимпийските игри, има огромния шанс да вземе титлата в Ню Йорк, и да изпревари големите си съперници с 21 титли от Големия шлем. И ще е първи в Откритата ера, триумфирал и на четирите "мейджъра" за година.

Надал не е играл от "Ролан Гарос". Дни след края му той заяви, че няма да участва на "Уимбълдън" и в Токио, тъй като се е "вслушал в тялото и в щаба си".

Сега казва почти същото - иска най-накрая да се възстанови напълно, а за това е нужно време. Мотивиран е да продължи, при това във възможно най-добрата си форма.

Надал беше победен от Джокович на Откритото първенство на Франция - детронация, която малцина очакваха.

Федерер ще се подложи на нова операция на коляното и не е ясно колко време ще отсъства. А Тийм лекува травма на китката, ще носи още известно време шина и също не е ясно кога отново ще хване ракетата.